Kanarisotto koko porukalle

Vuosijuhlassa 26.11.2005 (18 annosta)

  • 5 kpl 1-1,5 kg pakastekanaa
  • 10 sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 120 ml kanafondia
  • 5 pussia hernemaissipaprikaa tai vaihtoehtoisesti erikseen paprikaa ja maissia
  • 2 kg hyvää riisiä
  • 1 pussillinen currymaustetta
  • 4 vahvaa chilipalkoa
  • 10 mustapippuria murskattuna
  • ruokalusikallinen paprikajauhetta
  • vähän suolaa
  • 4 laakerinlehteä.

Sulata pakastekanat huoneenlämmössä ja keitä kanoja 1-2 tuntia. Perkaa kanat ja laita lihat takaisin keitinliemeen. Pilko sipulit ja valkosipuli ja lisää kattilaan. Samoin voit sekoittaa herne-maissi-paprikat mukaan. Sujauta mausteet keitoksen sekaan.

Laita riisit kattilaan ja lisää vettä, jotta riisit saavat tarpeeksi nestettä. Tarkkaile keitosta ja tarvittaessa lisää nestettä. Kenttäoloissa kanarisotto kannattaa alustaa hyvin pitkälle ja vasta leiripaikalla keittäessä lisätä riisit.

Keitä kunnes riisi on kypsää. Tarjoile ja nauti. Mustaviinimarjahyytelö on lisukkeena enemmän kuin hyvä.

Lähde: Tero Teelahti.