Piparkakku-suklaajäädyke

Vuosijuhlassa 27.11.2004 (resepti 8 annokselle)

  • 2 dl piparkakunmuruja
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 3 ½ dl kuohukermaa
  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 60 g tummaa suklaata -karkeahkona rouheena

Koristeeksi:
1 ½ dl vatkattua kermaa
karkeaksi raastettua tummaa suklaata

Lämmitä uuni kuumaksi. Sekoita piparinmurut ja fariinisokeri uuninkestävässä laakeassa kulhossa ja paahda uunissa kauniin ruskeaksi (varo ettei pala, kannattaa hiukan sekoitella välillä). Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten. Yhdistä vaahdot, suklaarouhe ja muru-sokeriseos, kaada massa noin litran vetoisen kulhoon, peitä se ja jäädytä.

Lähde: Viini-ruoka mailing list 31.10.2001.