Hallivuoro Granissa 26.2.2005

Hallivuoro Granissa sai jälleen paikalle aktiivisia harrastajia. Toimintaa oli tällä kerralla niin veden pinnalla kuin pinnan alla. Tällä kertaa ei kajakkia harjoituksissa näkynyt, vaan harjoitteet käsittelivät uinti ja sukellustekniikoita.

Harjoitteiden ensimmäisestä puoliskosta vastasi Iltsu, joka lähetti uimarit aluksi liikkeelle käskyllä: "Satanen verraa!" Alkuverryttelyn jälkeen harjoiteltiin erilaisia uintipotkutekniikoita räpylöiden, laitojen kanssa sekä ilman. Harjoiteltuja tekniikoita käytettiin seuraavassa uhrinkuljetusharjoituksessa, jossa tutustuttiin eri uhrinkuljetustapoihin. Tämän jälkeen siirryttiin pelastushypyn kimppuun. Tässä hypyssä on pään pysyttävä koko ajan pinnalla hypättäessä veteen metrin korkeudelta. Tätä harjoiteltiin, ja kun päät oli saatu pysymään pinnalla, voitiin siirtyä pinnan alle.

Ensimmäinen sukellusharjoite oli kymmenen metrin sukellus, mikä pyrittiin suorittaa mahdollisimman vähillä vedoilla ja potkuilla. Kun sukelluksen liukuminen oli hallussa voitiin siirtyä esineiden noutoon 3,9 metrin syvyydestä.

Vähitellen kun erilaiset tekniikat olivat tulleet tutuksi, voitiin kokeilla uinninvalvojan testiuintia kokonaisuudessaan. Testiuinti on mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus, jossa on aikaa 3 minuuttia 40 sekuntia hypätä pelastushyppy, uida 25 metriä pelastusuintia, sukeltaa 10 metriä, uida 25 metriä, noutaa 4 metristä kaksi rengasta ja Helly-nukke, uida Helly-nuken kanssa 50 metriä... Tervetuloa kokeilemaan.

Uintitestien jälkeen oli aika vaihtaa pinnan alle, kun ohjelmassa oli tutustuminen Flashin opastuksella paineilmalaitesukellukseen. Homma toimi siten, että Flash neuvoi perusteet, jonka jälkeen yksi henkilö kerrallaan siirryttiin Flashin kanssa pinnan alle. Käytössä oli yksi paineilmakalusto, jossa oli kiinni kaksi regulaattoria. Ohjeiden mukaisesti rauhallisesti toimien laskeuduttiin pinnan alle ja kierrettiin allas pohjaa pitkin, jonka jälkeen noustiin pinnalle takaisin paineistamattoman ilman luo.