Ampumapäällikkökilpailu 2007

Halkiassa paistoi aurinko. Pornaisissa oli melkein kesä. Siinä oli hyvät perusteet tapahtuman onnistumiselle. Paljoa muuta ei vaadittu, kuin että tämän lisäksi paikalle saapui ensiluokkaisia ampujia, todellisia ammattilaisia joiden aseenkäyttötaito ei perustu millään muotoa harjoitteluun vaan täydelliseen, luontaiseen lahjakkuuteen.

Flash oli järjestänyt jotain perinteistä ja jotain uutta. Vanhaa tuttua oli haulikolla aloittaminen. Liikkuvia ja hauleja väisteleviä kiekkoja singahteli taivaalle ja yritys oli ainakin kova saada ne rikki. Joskus näytti jopa, että jotain osumiakin saatiin aikaan.

Aikaisempina vuosina on ammuttu ilma-aseella ja hirvikiväärillä. Tänä vuonna uusi elementti oli pienoiskivääri. Tässä oli varsin yleisöystävällinen kilpailu, sillä kymmenen laukauksen osumat oli helppo todentaa jo matkan päästä puhkeavista ilmapalloista. Pienoiskiväärin suhteellisen hiljainen ääni edesauttoi myös sujuvaa kommentointia niin ampumasuorituksista kuin muustakin maailman menosta.

Tämän vuoden lisäosioita oli ampuma-aiheinen tietokilpailu. Ei siis riittänyt että käsi oli vakaa ja silmä tarkka. Tänä vuonna oli vielä kirjaviisaudelle jätetty tilaa. Kuten kaikessa hyvässä kisailussa, niin myös ampumatietokisassa spekulaatioille ja protesteille oli tooodella paljon tilaa.

Viimeinen kisaosio sisälsi ammuntaa ja aseenrakennusta. Ohjeistus oli hankkia annetussa ajassa järjestelytoimikunnan tarjoamaan ritsaan ammus, tehdä ampuma-ase ja siihen ammus, sekä virittää (täyttää ilmapallo ja kiinnittää se) maalit. Useimmat lähtivät kehittelemään jousipyssy-tyyppistä ampuma-asetta ja aseiden kirjo olikin varsin moninainen. Haasteellista oli saada ase valmiiksi ja sen jälkeen saada se vielä pysymään kasassa ammunnan ajan. Näitäkin onnistumisia nähtiin.

Edellisten osioiden jäljiltä löytyi tällekin vuodelle seuran ampumamestari, Ampumapäällikkö 2007.

Ampumapäällikkö 2007 kolmen kärki

  1. Seppo
  2. Jappe
  3. Tero