Sysimusta Satku

Kuvituskuva kirjoitukselle Sysimusta Satku

Sysimusta Satku on reipashenkinen kävelymaaottelu omaa pahaa mieltä vastaan, jossa jokaisella on mahdollisuus voittaa itsensä. Tarkoituksena on kulkea jalan 100 km:n matka vuorokauden aikana ohjeistettua reittiä pitkin. Satku on parhaimmillaan matkantekoa hyvässä seurassa.

Sysimusta Satku järjestetään vuosittain lokakuun lopulla. Seuraava Sysimusta Satku XVI kävellään 4.-5.11.2017. Ilmoittautuminen aukeaa 15.8.2017 kello 00.00 osoitteessa ilmo.kerkesix.fi/satkuxvi

Tapahtuma on huollettu ja tarkemmat huolto-ohjeet osallistuja saa ilmoittautumisen jälkeen. Huolto perustuu huoltopisteisiin, joita on matkan varrella 10 - 15 km välein. Kannattaa kuitenkin varautua kuljettamaan tarpeelliseksi katsomiansa varusteita, juomaa ja ravintoa repussa huoltopisteiden välillä.

Sysimustan Satkun reitti on rengasreitti, joten aloitus ja lopetus ovat samassa paikassa Espoon Kivenlahdessa. Reittiä ei ole merkitty maastoon, vaan kävelijät saavat kartan ja kirjallisen reittiohjeen, joiden avulla löytää perille. Pysyäkseen reitillä ei osallistujan tarvitse olla suunnistaja, mutta perustaito kartanluvusta on hallittava. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää siis kykyä kulkea peruskartan avulla tieuria pitkin. Reitistä saa toki neuvoja matkan varrella olevilta huoltopisteiltä. Reitin pohja on suurimmaksi osaksi kestopäällystettyä tietä, joka ei ole jalkojen kannalta pehmein vaihtoehto. Toisaalta ei Sysimustan Satkun ole tarkoituskaan olla helppoa.

Sysimusta Satku on mielenkiintoinen kokemus, jonka läpäisy riippuu monista tekijöistä. Ei riitä, että on rautaisen kovassa kunnossa, sillä esimerkiksi pieni hiertymä saattaa kumuloida vaikutuksensa matkan aikana ja matka voi keskeytyä vaikka voimaa olisikin vielä jatkaa. Toisaalta läpäisyyn ei tarvita huippu-urheilijan kuntoa, sillä 24 tuntia on riittävä aika kulkea 100 km:n matka myös rauhallisesti. Sopiva vauhti ja itsestään ja kavereista huolehtiminen matkan aikana antaa hyvän tuloksen.

Rationaalisesti ajatellen Sysimusta Satku on pahimman luokan ajantuhlausta, jossa ei ole pienintäkään järjen hiventä. Kuitenkin jokin saa ihmiset palaamaan yhä uudestaan samalle uralle tutustumaan omiin rajoihinsa.

Lisää artikkeleita aiheesta: