Erä SM Levin Jutaus 30.8.-2.9.2006

Suomen Latu järjesti jälleen suurella sydämmellä retkeilykauden yhden päätapahtumista, Erävaelluksen SM - kilpailun. Levin Jutaus -niminen kilpailu käytiin Ylläksen ja Levin maastossa. Osittain reitti kulki myös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella.

Tapahtuma oli järjestetty mallikkaasti, jopa sään olivat järjestäjät hoitaneet kohdalleen. Lähes joka kerta kun pysähdyttiin tauolle alkoi sataa. Sateista huolimatta keli oli lämmin, suorastaan voitiin puhua shortsi-kelistä. Ratamestari oli laittanut reitin kulkemaan monen merkittävän huipun päältä. Myös suot oli huomioitu esimerkillisesti rastipaikkoja valitessa.

Tehtävät olivat perinteisiä, kilpailuun sopivia. Erityisen kiitoksen saa tehtäväkäskyjen selkeys. Viimevuotisiin "mitä ihmettä tässä oikein halutaan kysyä" -käskyihin verrattuna rastilla sai selkeästi selville tehtävän. Oivallista. Myös sunnuntaiaamun pikataival oli totutun mittainen ja tavoiteaika umpeutui jo kello 10:00. Tytöt olisivat kuiitenkin toivoneet hieman haastavampaa rataa, tai vaihtoehtoisesti ainakin lisärastien määrä olisi saanut olla runsaampi.

Alueella havaittiin Kerkesix ry:n jäseniä ainakin partioissa Team Marmot, Kerkesix Lunnit, Espoon Akilles sekä Kavtsi.