Fjällräven Classic 2008

Fjällräven Classic on hyvähenkinen ja rutiinilla järjestetty massamarssi mainioissa maisemissa. Reitti kulkee Nikkaluoktasta 6 tarkastuspisteen kautta Abiskoon, yhteensä 110 km. 2000 osallistujan lähtö on porrastettu useisiin eri lähtöryhmiin, joilla väritunnisteet. Matkalla voi helposti bongailla, kuka milloinkin on startannut.

Osallistumismaksuun kuuluu bussikyyti Kirunasta Nikkaluoktaan, sapuskat, kaasu, kartta, siviilikassin kuljetus Abiskoon, sekä mitali ja saunat. Ruokaa ja kaasua saa reitin varrelta lisää. Kulku-ura on varsin käveltävä, kulunut, kivikkoinen. Tälle turistibaanalle on rakennettu kilometritolkulla pitkospuita ja ylityksiin sillat.

Maalissa odottaa mitali, jonka väri riippuu matkaan kulutetusta ajasta. Osa juoksee, mutta kävellenkin kerkiää kultakantaan. Kaikki maaliintulijat saavat loppusuoralla lämpimät aplodit paikallaolijoilta.

Kerkesix-teamin etenemistaktiikka oli keveillä kantamuksilla hitaasti kiiruhtaminen; jalkavaurioiden minimoiminen. Tämä melkein onnistuikin. Myös pomppiva Fjällräven-maskotti reippaili reitin läpi ja sai mitalin urakastaan. Veijarin vastuulla oli mm. kuljetun reitin merkkaus arviolta 50 m välein.

Reissusta teki rankan tarjottu sapuska (Blå Band). Pelottavan tehokasta.