Hagellus 14.-15.5.2005

Kerkesix osallistui tänäkin vuonna Pirkanmaan laskuvarjojääkäreiden järjestämään viikonlopun mittaiseen Hagellukseen. Viime vuonna Kerkesix-partio tuli neljänneksi, joten tänä vuonna lähdettiin päättäväisin mielin hakemaan karhun kallo –kiertopalkinto oikeaan osoitteeseen. Ainakin yhden partion jäsenen kotona sille oli jo katsottu sovelias paikka.

Kerkesix-partion kokoonpano vuoden 2005 kisoihin oli Ilari Vehviläinen, Jukka-Pekka Peltonen ja Antti Pohjolainen.

Kisa alkoi lauantaina aamupäivällä. Partio eteni rivakasti Iltsun suunnistaessa erehtymättömän tarkasti Jukkiksen toimiessa taustatukena suunnan pitämisessä. Lauantai rastitehtävät olivat mielenkiintoisia: sotasaalisaseiden kunnon tarkastaminen; pioneerirasti (saaliina maksimipisteet +1); krh:n kuntoonlaitto ja suuntaaminen; pisteen määritys, sen salaaminen, radion kuntoonlaitto ja paikan ilmoittaminen; aseen kohdistaminen ja huoltaminen; tiedustelutehtävä ja tuhoamissuunnitelman laatiminen; sekä panssarivaunujen tunnistaminen ja joukko-osaston koon määrittäminen.

Yöpymisrastilla kerrottiin tilanne seitsemän rastin jälkeen: olimme toisena kolme pistettä johdossa olevaa partiota jäljessä. Yöpymisrastilla huolsimme itsemme huolellisesti makkaralla ja Play- maitokaakaojuomalla (kuinkas muuten, onhan se standardiravitsemusaine vastaavissa tilaisuuksissa).

Sunnuntaiaamu valkeni harmaana ja pientä sateentynkää saatiin aikaiseksi heti aamutuimaan. Itsevarmuutta puhkuen dynaaminen triomme lähti kohti päivän ensimmäistä rastia: kolme sivullista kysymyksiä ABC-aseista ja niiltä suojautumisesta. Itsevarmuus hiukan karisi kyseisellä rastilla ja kovan kolauksen se sai seuraavalla ensiapurastilla, jolla partio ei toiminut järjestäjien odottamalla tavalla. Toiseksi viimeinen rastitehtävä oli ammunta, jossa pärjäsimme kohtalaisesti. Viimeisellä rastilla kyseltiin lähinnä partion käyttämiä taktisia merkkejä. Jälleen tietämyksemme oli kovilla.

Saunan jälkeen kuulimme tulokset: Kerkesix partio oli sijoittunut neljänneksi. Kallo siis matkusti tänäkin vuonna vieraisiin osoitteisiin, mutta ensi vuonna tämä epäkohta korjataan.

Hagellus 2005 tulokset