Hallivuoro Granissa 23.11.2004

Yhdistyksen hallivuorolla oli tarjolla monipuolista ohjelmaa. Tällä kertaa treenit sisälsivät uintitekniikan harjoittelua, vesijuoksua, uinninvalvojan testiuinnin harjoittelua sekä eskimokäännöksiä.

Perinteisesti ohjelma alkoi saunalla, jossa tärkeimmät ja kiireisimmät asiat saatiin ratkaistua. Altaaseen menon jälkeen alkoi uimatekniikan ja etenkin volttikäännösten harjoittelu. Iltsu ohjeisti kuitenkin ensiksi vesijuoksuharjoituksen alkuun ennen kuin alkoi neuvoa volttikäännöstekniikkaa. Kiinnostusta vesijuoksuun kuntoilumuotona on kuulunut yhdistyksen sisältä ja hallivuorovastaava lupasikin järjestää ohjattua vesijuoksutreeniä jos vain innokkaita saapuu paikalle. Kannattaa siis tarkistaa kalenterista seuraavan hallivuoron päivämäärä.

Uinninvalvojan testiuinti ei ollut kaikille ennestään tuttu, joten suoritusta harjoiteltiin ensiksi vaiheittain. suoritus koostuu muutamasta peräkkäin suoritettavasta osiosta. Hyppy veteen ilman että pää menee veden alle, jonka jälkeen 25 metriä pelastusuintia. Pelastusuinti on vapaauintia siten että pää pysyy kokoajan pinnalla ja pelastettava on kokoajan katsekontaktissa (tyyli tunnetaan myös nimellä tarzan tai weissmüller). Kun 25 metriä on uitu pitää sukeltaa 10 metriä, jonka jälkeen 15 metriä on uitava vapaalla tyylillä (ei siis vapaauintia vaan ihan oikeasti tyyli on vapaa). Tämän osuuden jälkeen altaan syvästä päästä poimitaan kaksi rengasta kahdella sukelluksella ja kun molemmat renkaat on pinnalla haetaan pohjasta 70 kilon pelastusnukke. Viimeinen rutistus onkin uida nuken kanssa 50 metriä pitäen uhrin pää veden pinnalla. Tähän koko suoritukseen saa kulua aikaa enintään 3 minuuttia ja 40 sekuntia. Tervetuloa kokeilemaan!

Melontaosiossa koestettiin kerhon kajakin uudet jalkatuet ja kellukepussi. Kaikki edellä mainitut hankinnat osoittautuivat sijoituksen arvoisiksi. jalkatukien säätö on helppoa jopa matkan aikana, joten kajakin käyttöominaisuudet paranivat kerralla huomattavasti. Samoin kellukepussi toimivuus oli hyvä. Altaan pohjaan upotettu kajakki nousi pinnalle yllättävän pienellä pussiin puhalletulla ilmamäärällä ja täysi kellukepussi jaksoi pitää kolme rumaa miestä kajakin päällä pinnalla. oli myös ilo havaita että eskimokäännöskin onnistui kerhon keltaisella kostajalla mainiosti.