Sippu-Jukola 18.-19.6.2005

Kerkesix lähetti delegaation jälleen kerran Jukolan metsiin, tällä kertaa sekä Venlojen että Jukolan viestiin. Jälleen oli asetettu tavoitteita:

  1. Venlojen viestiin täysi joukkue
  2. Jukolan sijoitus on parempi kuin viime vuonna
  3. kukaan ei joudu yhteislähtöön.

Venlojen osalta tavoitetta ei täysin saavutettu, sillä joukkue oli puolet tarvittavasta. Kahdella suunnistajalla ei kuitenkaan suoriteta neljän hengen kisaa loppuun, joten joukkue keskeytti toiseen osuuteen. Emmin ja Dalen panokset luovat kuitenkin uskoa, että tulevaisuudessa kokonainen joukkue Venloihin ei ole mahdoton unelma.

Jukolan joukkue lähti kohti omia tavoitteita määrätietoisesti. Passen avausosuuden jälkeen Kaimo (vuoden suunnistaja 2004) jatkoi pimeimmille tunneille, jonka jälkeen Flash kohtasi "yön pitkän". Aamun valaistuessa Sepe vei viestiä nelososuuden verran ja Jappe lähti liikkeelle vitososuudelle samalla kun Kalevan Rasti saapui voittajana maaliin. Teron tullessa kuudennelta osuudelta oli Ilari jo ehtinyt lähteä metsään yhteislähdössä. Vaikka tavoitteisiin ei tältä osin päästy, sijoitukseksi tullut 715 (parannusta viime vuoteen noin 100 sijaa) oli onnistuminen. Ensi vuodelle Saloon tavoitteisiin voidaan jälleen kirjata pienempi luku...

Mitä varusteita tarvitaan Jukolan yössä ja vähän päivässä? (telttoja, tuoleja, kaasukeitin, grilli, soitin, mukava ilma, hauskat toverit, yms. jotta olisi mahdollisimman omavarainen). Kaiken tämän kuljetukseen tarvitaan maitokärryt joko jalaksilla (mikäli retki kestää odotettua kauemmin) tai ilman ja tietenkin muutama sherpa. Leirimme keräsi ihailevia katseita, suurimmat kilpailijamme (Team Opintuki, Hernemäen Porina, HLKS) kävivät tutustumassa huoltopisteeseemme sekä kokkimme toimintaan. Ruokahuolto oli moitteetonta.

Mustalaisleirin vääpelin puuttuminen oli suuri miinus, yön pimeinä tunteina ei tiennyt onko oma joukkue missä tilassa vai keskeyttänyt. Joukkueenjohtajan pesti oli tänä vuonna jäänyt täyttämättä ja viimevuotisen joukkueenjohtajan panosta jäätiin todella kaipaamaan. Toimiston tietokone ja reaaliaikainen tilanteenseuranta olisi tietenkin helpottanut, mutta ehkä ensi vuonna.

Vaikka tavoitteista osa saavutettiin, niin silti suorituksissa löytyy parannettavaa. Ilpon sanoin: "Omalta kohdalta ainakin riepoo oma suoritus. Ei tuollaista virhettä saa tehdä ja vielä kahdesti. Ensi vuoden tavoitteeksi asetan joukkueemme sijoittumista alle 600. Omasta suorituksestani lähtee pois noin 15 min."

Kiireisen köydenrasvauksen kesken kannattaa kuitenkin muistaa, että: "Aurinkoinen hiekkatie, tien vierustaa laahustaa mies isonveden takana olevan valtion lippu housuina. Vähemmästäkin etenemisnopeus hidastuu."