Tampere-Jukola 14.-15.6.2008

Teiskossa Tampereen pohjoisosissa suunnistettiin ja eksyttiin Jukolan Viestiä. Perinteinen tavoitteiden asettaminen oli taas kerran karannut käsistä ja Tampere Jukolaan ilmoitettiin kaksi joukkuetta. Siinä olikin ensimmäinen tavoite saatu aluilleen, kaksi joukkuetta Jukolaan. Pikku hiljaa kun kävi selväksi että kaksi joukkuetta tulee, tavoite täsmentyi, siten että kaksi joukkuetta piti saada maaliin. Tämä olikin hieman haastavampi osio, sillä ilmoittautuneita saatiin kasaan vain 11 ja osuuksia kahdella joukkueella oli yhteensä 14. Ratkaisu löytyi ja jokaiselle osuudelle saatiin suunnistaja. Apuun kutsuttiin jäsenet Simo Hovari (juossut usein aikaisemminkin Jukolassa), Pekka Karvo ja Ramon Hoiskari. Ulkomuodollisesti herrat Hovari, Karvo ja Hoiskari muistuttivat poikkeuksellisen paljon Ilpoa, Pihviä ja Jappea... Kun alkoi olla selvää, että kaksi joukkuetta lähtee liikkeelle ja vielä ilmeisesti saapuu maaliin, todettiin parhaimman suorituksen Kerkesix ry:n suunnistusjoukkueella Jukolassa olleen 715. Tällä kertaa tuloslistalla numeron haluttiin alkavan enintään kuutosella. Perinteinen tavoite oli myös ettei kukaan joutuisi yhteislähtöön.

Leiripaikan valinnassa Kerkesix oli saanut korvaamatonta apua Mattilan Matilta, joka oli urheasti taistellut tiensä läpi Tampereen aina Kaanaan lentokentälle ja voimia säästelemättä oli paaluttanut ja aidannut alueen neljälle joukkueelle. Leiripaikan perustamisesta ja valinnasta iso kiitos Masalle. Leirialue oli sen verran komea, että fanitusosastoa kävi kiitettävästi paikalla.

Sade alkoi sopivasti ennen lähtöä ja kesti parin ensimmäisen osuuden verran, siis juuri niiden pimeimpien. Välillä olikin kuivempaa, mutta tulihan sitä vettä taas yhteislähdön jälkeen. Rata oli osin haastava, sillä alueelle oli jälleen löydetty riittävästi vapaaehtoisia kasaamaan kiviä sekä vaakapuita reitille ja sen varrelle. Pari mielenkiintoista ojaa oli myös saatu järjestettyä. Erityisesti kiitosta sai ojien sisältö, vyötäröön saakka yltävä muta... Reitillä oli toki myös nopeaa maastoa, joten kelpasihan siellä temuta. Maasto ja kostea sää hidastivat kuitenkin ilmeisesti hieman kisaa, sillä ratamestarin ihanneajasta jäätiin muutama minuutti (tähän toimitus haluaa lisätä, että Kerkesix ry:n joukkueet jäivät ratamestarin ihanneajasta hieman enemmän).

Tavoitteisiin Päästiin jälleen osittain, sillä kaksi joukkuetta saatiin kisaan mukaan ja jopa maaliin saakka. Joukkue 776 paransi tulosta ja sijoittui sijalle 639, mikä oli varsin kelvollinen onnistuminen. Yhteislähtöön mentiin kummankin joukkueen voimin. Siinä on parannettavaa ensi vuodelle.