Mikkeli-Jukola 13.-14.6.2009

Mikkelin ravirata on ennenkin kokenut useiden jalkojen töminää kenttää vasten. Tällä kertaa kyseessä oli hevosten sijaan suunnistuskansaa ympäri maailman. Kerkesix oli lähettänyt paikalle joukkueen sekä Venlojen että Jukolan Viestiin.

Aurinko paistoi ja sää oli mitä mainioin, toki kuuma kesäinen päivä tarkoittaa Venloille hikistä urakkaa. Vaikka yöllä on hämärämpää, niin on se mukavamman viileätä kirmata…

Venlojen Viestissä Kerkesix oli ensimmäisen kerran saanut liikkeelle 4 suunnistajaa, mutta vielä se ei riittänyt hyväksytyn tuloksen saamiseksi. Ankkuriosuudella tapahtunut (Kerke-henkeen sopiva) keskeytys piti huolen, että jatkossakin tavoitteeksi voidaan kirjata: “saavuttaa tulos”.

Jukolan puolella joukkueessa oli tuttuun tapaan edustamassa myös vakikasvot Ramon Hoiskari ja Simo Hovari. Pekka Karvon ei tänä vuonna tarvinnut osallistua melko hyvin onnistuneen rekrytoinnin ansiosta. Joukkue kirmasi itselleen sijoituksen 837, joka pudotti numeroa lähes 200 pykälällä. Joka tapauksessa tulos saatiin mikä on hyvän kisan lisäksi tärkeää.

Maasto oli vauhdikasta, olihan alue osittain PV:n harjoitusmaastoa. Erityisesti aloitusosuuden ensimmäisen 4,2 km, jotka olivat suoraa hiekkatiejuoksua. Tältä osin aloitusosuuden edustajaksi olisi ollut hyvä laittaa joku nopeaan ratajuoksuun kykenevä taistelija.