Kangasala 24H 25.-26.8.2006

Kerkesix lähetti 7-henkisen joukkueen Kangasala 24H–kisaan puolustamaan viime vuotista kuntosarjan "voittoaan". Kuntosarjaan osallistuttiin samalla periaatteella kuin viime vuonnakin, eli tarkoitus oli pitää hauskaa.

Tapahtuman kulku oli seuraavanlainen: joukkueesta yksi kerrallaan poljetaan reilua seitsemän kilometrin lenkkiä. Maalisuoralla tehdään vaihto, jolloin seuraava innokas aloittaa urakkansa. Lenkin polkemiseen meni aikaa noin puolisen tuntia. Kiekan jälkeen on lepoa noin kolme tuntia, joskin ainakin Pete L. ajoi muutaman kerran pari kiekkaa peräkkäin. Kerke-joukkuessa pyörälle antoi kyytiä seuraavat henkilöt: Arto, Emmi, Minna, Jappe, Petri S., Petri L. ja Apo.

Tällä kertaa reitti oli viimevuotista reittiä polkumaisempi. Lenkki oli kuitenkin hyvin ajettava ja sopivan vaihteleva. Pimeys laskeutui joskus puoli kymmenen aikaan illalla, jolloin viimeistään siirryttiin otsa- ja polkupyörävalojen käyttöön. Pimeän ja valoisan osuuden aikaerot ovat yllättävän vähäiset. Hetkittäin tuntui siltä, että pimeässä reitti oli jopa helpompi ajaa.

Joukkueemme tukikohdan valinta ilmensi oivaa pelitilanteen hallintaa. Ensi vuonna samalle paikalle tulee olemaan tungosta muiden kisaan osallistuvien havaittua ylivertainen sijoittumisemme. Sää suosi kisaa: yhtä hyvin lyhyttä ja kevyttä sadekuuroa lukuun ottamatta sää oli mitä mainioin.

Tänä vuonna jouduimme tunnustamaan pari kuntojoukkuetta meitä nopeammaksi, sillä kerättyjen kierrosten perusteella olimme sijalla 3. Sen sijaan arvonnassa joukkueemme pärjäsi erinomaisesti meidän kahmiessa pääpalkinnon lisäksi kaksi muutakin palkintoa.