Kangasala 24H 2009

Pihvi

Ja taas kisattiin.

Viimevuotista voittoa piti lähteä puolustamaan soolosarjaan. Huoltoon lupautuivat samat veijarit Jappe ja Apo eli soppa oli valmis.

Valmistautuminen sujui viimevuotisilla metodeilla tosin tänä vuonna tuli ajettua ehkä enemmän maantiepyörällä ja pitkiä maastolenkkejä tuli ajettua vain pari keväällä ja Tahkon 120km kisa. Lyhyitä maastokisoja tuli ajettua kuitenkin useampi kesän aikana eli maastotuntuma oli hierottu kohdilleen.

Kisan ajaksi oli lupailtu sadetta ja kyllähän sitä loppupelissä tulikin ihan kohtuudella. Sadetta varten varasin täysjoustopyörän leveämmillä kumeilla ja tuo oli oikea ratkaisu. Ajot sujui mudassa ja liukkailla juurilla ihan kohtuudella eli sen takia ei tarvinnut pitää ajotaukoja.

Yöajot sujuivat hyvin, vaikka pieni väsy alkoi painaa puolen yön maissa. Yksi redbulli sisuksiin ja luurit korville, jonka jälkeen taas löytyi uutta virtaa.

Taktiikka seuraili viimevuotisia hyviä linjoja eli ensin 12 tuntia leppoisaa ajelua ja sitten pesulle. Varusteiden ja pyörän vaihdon jälkeen uudelleen satulaan ja ajoa niin pitkään kuin jaksaa. Tällä kertaa piti jaksaa aika lailla sillä sijoitukset jaettiin vasta viimeisillä kierroksilla. Itselle jäi tällä kertaa ajamatonta aikaa 24 tunnista vain 15 minuuttia. Tuloksena kolmas sija ja 31 kierrosta. Kärjessä oli tiukkaa kisaa, koska neljäs ajoi 30 kierrosta, toinen 32 kierrosta ja ensimmäinen 33 kierrosta.

Viime vuoteen verrattuna olosuhteet olivat haastavammat, vaikka valoisaa aikaa oli enemmän. Eli täytyy olla tyytyväinen omaan ajoon, kun sain kasvatettua kokonaismatkaan noin 24 kilometriä. Ilman huoltotiimiä tähän ei olisi pystytty eli isot kiitokset pojille, kun jaksoitte huoltaa ja piristää väsynyttä kuskia! Positiivista oli myös että hommasta selvittiin ilman kalustovaurioita ja kuskikin pysyi ehjänä tosin loppu kisasta letkeä ajo oli muuttunut väkinäiseksi vääntämiseksi.

Matkaa noin 279 km ja nousumetrejä noin 3627 m.