Kaukopartiohiihto 4.3.2005

Kaukopartiohiihto houkutteli jälleen Salpausselälle väkeä ympäri Suomen. Myös Kerkesix ry:n edustajat kunnioittivat tapahtumaa läsnäolollaan. Ohessa hiihtäjien tunnelmia matkalta:

150

"Lähdettiin pe aamupäivästä klo 10.30 Utista ja hiihdeltiin Pajulahteen, jossa oltiin 20.30. Siellä sitten keiteltiin ja rupateltiin ja yritettiin nukkua. Nukkumisesta ei kyllä tuullut mitään, kun oli niin paljon häiriötekijöitä. Ilmastointi pauhas, valot oli päällä jne. No pienen huilin jälkeen ruvettiin kolmen aikaan laittamaan kamoja kasaan ja lähdettiin taas neljältä hiihtelemään lamppujen valossa. Alkuryteikössä menin muutaman kerran nurin niillä SA-intin teettämillä Peltosen erikoisuuksilla. Huoltoasema Matkakeitaalla syötiin sitten aamiainen.. munaa, pekonia, lihapullia, nakkeja siis kaikkea sitä hiilihydraattipitoista, joita pitkällä suorituksella kuuluukin syödä ;) Sitten yli tunnin tauon jälkeen jatkettiin taas matkaa, loppu sujui ihan hyvin, aurinko paistoi ja suksi luisti. Aina kun Utti tuli lähemmäksi meidän vauhti kiihtyi selvästi. Lopussa mentiinkin jo tasatyöntöä ja yritettiin jotain loppukirin poikasta. Pidettiin kuitenkin porukka kasassa ja saavuttiin Tyrriin klo 14.00. Matkaa kertyi siis yhteensä 150km ja hiihtoaika molempiin suuntiin oli 10 tuntia. Kaiken kaikkiaan reissu oli onnistunut ja erittäin hauska tapahtuma. Näin jälkeenpäin ei ole lihaskipuja tai muuta suurempia vaivojakaan."

75

"Oltiin lauantaiaamuna Utissa ja päästiin lähtemään 09.35. Ilma oli mahtava ja aamulla oli jotain kymmenen astetta pakkasta. Sukset luisti hyvin ja pitoakin löytyi tarpeeksi. Eka tauko pidettiin Paaskosken majalla, jossa oli lämmintä mehua ja hieno koskimaisema. Siitä jatkettiin Jokelan läpi kohti Kuusankoskea ja aurinko rupesi lämmittämään kunnolla ja meinas tulla hiki. Ruskovillat oli vähän liikaa alla. Pidettiin pieni tauko, jotta saatiin vaihdettua vähän kevyempää päälle. Sitten hiihdeltiin se kiva ylämäki-alamäkiosuus Anhavaan, jonka aikana suurin osa Pajulahdesta lähteneistä hiihtäjistä tuli vastaan. Jostain syystä suksi ei oikein luistanut ja alamäissäkin piti lykkiä, että vauhti ois riittänyt alas asti. Anhavalla oli kanssa jonkun verran porukkaa, mutta sen jälkeen saatiinkin hiihdellä sitten aika rauhassa. Muutamia yksittäisiä hiihtäjiä tuli silloin tällöin vastaan.

Matka Anhavalta Kausalan kautta Matkakeitaalle meni aika nopeesti mahtavan kelin ja hyvän luiston ansiosta. Aurinko laski just kun päästiin Matkakeitaalle, jossa pidettiin vajaan tunnin tauko. Sämpylöitten jälkeen lähettiin taas liikenteeseen ja oli jo pimeää. Auringon laskettua lämpötila laski aika paljon ja oli luultavasti jotain vajaa -20c. Loppumatka meni aika hyvin tähtitaivasta ja revontulia ihaillen ja oltiin Pajulahdessa vähän ennen puoltayötä. Hiihdeltiin aika rauhassa, eikä pidetty mitään hirveetä kiirettä tauoilla, joten sen takia meni taas aika myöhäiseksi. Se oli kyllä taas yhtä pitkä se vika parin kilsan järvipätkä, kuin muistin. Pajulahti ei meinannu lähestyä millään vaikka kuinka hiihti."