Kerkesix lukijamatka 2008 Gran Canarialle - päivä 6

Vuorille. Autolla tai polkupyörillä. Vinkkinä kaikille, että autolla se on hieman helpompaa. Kohteina oli Roque Nublo (60 meetrinen kivenkikkare, eli aika massiivinen otus) ja Pico de Las Nieves, joka on saaren korkein kukkula (1 949 metriä meren pinnasta ylöspäin).

Roque Nublolle sai saapastella tovin ja olihan se oikein mukava hienoissa maisemissa kuljeskella. Kivi kun on majoittunut sangen korkealle, niin lämpötilakin on jo hieman viileämpi kuin alemmilla korkeuksilla. Kivi on varsin jyhkeä ilmestys ja sen luona näyttää käyvän varsin paljon väkeä. Samalla alueella on myös toinenkin kivi, jota kutsutaan Neitsyt Mariaksi muotonsa perusteella.

Pico de Las Nievesin huipulle tai ainakin lähelle huippua pääsee autolla. Ja huiputus kuvat otettiin kääntöpaikalta ihan siitä syystä, että korkeimmalla kohdalla asuu tutka-asema, jonka ympärillä on piikkilanka-aitaa, sekä koirien agilityrata (oikeasti, siinä aidan sisäpuolella sellainen oli). Tosin niitä koiraveijareita ei kai paranisi mennä paijaamaan. Ainakaan aidan sisäpuolella. Osasto kävynpoimijat harjoittivat myös ammattiaan.

Ja missähän sitä sitten syötiin… Ahh, possunkylkiä hollantilaisten ravintolassa. TT olisi myös arvostanut. Hollantilaiset tarjoilevat myös oikeasti pieniä tuoppeja.