Köysitreeni Käärmekalliolla 29.10.2004

Kerkesix Ry:n kiipeilyjaosto järjesti toimeliaan kiipeily- ja pelastusharjoitteluaamupäivän Käärmekallion jylhillä seinillä. Paikalle hiivittiin noin vähän ennen kymmentä aamulla, jolloin lämpötila alkoi jo olla nollan vaiheilla. Seinä oli kylmä ja pysyi sellaisena koko aktiviteetin ajan.

Ilari ja Jappe kiipeilivät Kerkesix-kiipeilyharjoittelun tuomalla varmuudella Apon rakennellessa yläständiä laskeutumispisteeksi. Näyttävän liidaus- ja kakkosoperaation jälkeen herrat olivatkin jo valmiit laskeuduttamisuhreiksi. Ilari valittiin äänestyksen jälkeen (äänet 2-1) uhriksi, mikä vapautti Japen valokuvauskojeen käyttäjäksi. Ilarin laskeutuminen sujui mallikkaasti noin puoleen väliin seinää, kunnes hän sai massiivisin pelkokohtauksen ja hyytyi täysin liikkumattomaksi seinälle. "Kauhistus, sinne on mentävä nopeasti hätiin!"

Apo laskeutui pelastusköyttä pitkin Ilarin luokse, ja kokemuksen tuomalle (epä-) varmuudella Ilari saatiin turvallisesti maan kamaralle. Läheltä-piti -tilanteesta selvittiin siis kunniallisesti.

Kerkesixissä on paljon KTO (köysitoiminnanohjaaja) osaamista ja -osaajia ja he mielellään järjestävät jäsenilleen vastaavia koulutustilaisuuksia. Tavoitteena on myös aktiivisesti harrastaa seinäkiipeilyä ja boulderointia. Tarkkaile kalenteria, vastaavia tilaisuuksia on jatkossa useita kuukaudessa.