Kerkesix laskiaistapahtuma 2005

Kerkesix ry:n jokavuotinen laskiaistapahtuma Raappavuorella kulki eteenpäin perinteiseen kaavaan nojaten. Kello 12 ryhmä pulkista ja hernekeitosta pitäviä veijareita tapasi Raappavuoren pulkkamäen maastossa. Tilaisuuteen olennaisesti kuuluvat nuotio ja suunnattomiin ruoanvalmistussuorituksiin kykenevä kaasukeitin kuljetettiin paikalle pulkkia apuna käyttäen.

Palkokasvin siemenistä ja savustetusta sorkkaeläimen kyljestä valmistettu keitos täytti osallistujien vatsat heti tilaisuuden aluksi ja energiavarastot temmeltämistä varten oli täytetty. Keiton kanssa nautittu kuuma suklaajuoma sekä hillolla ja kermalla täytetyt vehnäleivonnaiset kruunasivat aterioinnin. Tämän jälkeen oli oivallista siirtyä rinteeseen pulkan kera. Hauskuutta oli tiedossa, ja kun on vatsa täynnä "voi mäkeä laskiessa nauraa värikkäämmin!"

Tällä kertaa pulkkailijat eivät vahingoittuneet yhtä suuressa määrin kuin edellisenä vuonna. Lämpötila oli +1ºC ja lumi oli siksi kosteahkoa. Mäki oli hieman pehmeä eikä vauhdit nousseet liian suuriksi. Missään nimessä ei kuitenkaan voi puhua etteikö laskut olisi olleet riittävän vauhdikkaita. Itse asiassa vain harvat laskusuoritukset veivät mäen alle useimmiten matka päättyi jo puoleen väliin mennessä mukkelis-asentoon.

Tapahtuman aktiviteetit eivät rajoittuneet pelkästään syömiseen ja mäenlaskuun. Yhdistyksen kuvanveistojaos esitteli näkemystään KSX-patsaasta. Työ oli vaativaa ja tarkkaa. Ennen kaikkea suurta ihailua sai osakseen lopputuloksen yksityiskohtien määrä.

Tilaisuus jatkoi ikiaikaista Kerkesix-perinnettä ja samaa linjaa on varmasti odotettavissa myös vuoden kuluttuakin järjestettävässä Laskiaistapahtumassa.