Lumikenkäilyä Nuuksiossa 10.1.2010

Runsasluminen talvi mahdollisti lumikenkien hyödyllisen käytön tällä eteläisessä Suomessa. Useana vuonna lumikengät ja pääkaupunkiseutu ovat olleet ihan kiva yhdistelmä, mutta ilman lumikenkiä on kyllä päässyt koko talven liikkumaan metsässä kovin paljon  helpommin. Mutta nyt jos koskaan kannatti olla lumikenkien omistaja!

Hyvä lumitilanne yhdistettynä rapeaan hieman alle 30 asteen pakkaseen oli selkeä lähtökäsky kohti ulkoilumaastoja. Oittaalta vuokrattiin puuttuvat varusteet ja Velskolasta lähdettiin hiipimään kohti maastoa. Ulkoilusää oli kaikin puoli mainio. Aurinkoinen pakkassää oli malliesimerkki talvesta! Lähdimme Velskolasta hetken matkaa tieuraa pitkin, kunnes pääsimme pujahtamaan umpiseen, jonka jälkeen reittimme seikkaili kallioiden ja kukkuloiden yli, järvien jäitä pitkin kohti etukäteen valittua nuotiopaikkaa.

Nuotipaikka oli katsottu sopivan matkan päästä Saarijärven suunnalta. Pienen pettymyksen aiheutti paikalle päästyämme se tosiasia, että kyseessä ei ollut voimassa oleva nuotiopaikka, jossa olisi ollut polttopuita. Emmekä toki kansallispuistossa rupea puita kaatamaan, se ei toki käynyt mielessäkään. Joka tapauksessa nuotiolla istuminen jäi väliin ja nuotiopaikalla istumista harrastettiin noin 17 minuuttia, kunnes kollektiivinen päätös sai meidät jatkamaan matkaa takaisin Velskolaan.