Lumikenkävaelluksen SM 7.-8.2.2004

Kerkesix lähetti kaksi partiota osallistumaan Umpihankihiidon MM-kilpailujen yhteydessä järjestettyihin Lumikenkävaelluksen SM-kilpailuihin. Kokemus oli kaikin puolin opettava.

Sää oli varsin viileä pakkasen pyöriessä -18 ºC ja -33 ºC välillä. Päivällä aurinko kuitenkin paistoi ja antoi varsin lumiselle maisemalle oikeutta valaistuksellaan. Partiot liikkuivat maastossa varsin reippaasti vaikka maisemiakin ehdittiin katsella.

Eteneminen lumikengillä ei ollut kaikista tutuin tapa kulkea talvisessa metsässä ainakaan allekirjoittaneelle, kuitenkin välineet osoittautuivat varsin toimiviksi, vaikkakin aina alamäissä olisi kaivattu suksien luistavia ominaisuuksia...

Tehtävärastit olivat hauskoja, eivätkä liian teknisiä, joten etukäteen valmistautuminen ei olisi monessakaan tapauksessa ollut mahdollista. Joka tapauksessa palaute rastimiehiltä oli hyvä ja rastit onnistuivat odotetusti.

Joukkueet ottivat tavoitteekseen kiertää kaikki lisärastit ja siten hankkia tärkeitä lisä minuutteja kilpailun loppua varten. Matka oli pitkä ja pimeä tulikin ennen viimeistä rastia.

Viimeisen rastin jälkeen, noin 2 kilometriä enne yöpymisrastia Kerkesix 2 joutui keskeyttämään kilpailun, johon Kerkesix 1 vastasi yhdistyksen hengessä ja molemmat joukkueet puhalsivat pelin poikki IN SUMMA!

Kokonaisuudessaan ensikertalaiselle kilpailu oli varsin positiivinen yllätys. Tällaista lisää, ensivuonna uudestaan!

Lumikenkävaelluksen ja umpihankihiihdon kotisivut