Umpihankihiihdon MM ja Lumikenkävaelluksen SM 2006

Jälleen oli aika lähteä Syötteen maastoon. Pudasjärven urheilijoiden järjestämät Umpihankihiihdon MM- ja Lumikenkävaelluksen SM- kilpailut houkuttelivat kolme Kerkesix-joukkuetta metsään kisailemaan. Lumikenkäilyssä oli jo useamman vuoden ajan ollut Kerkesix ry:llä edustus, mutta tänä vuonna yhdistys lähetti ensimmäisen kerran joukkueen myös umpihankihiihtoon.

Ohjelma meni pitkälti tutun kaavan mukaan. Kisailijat siirtyivät pelipaikalle perjantain aikana ja joukkueet majoittuivat jälleen Syötekylään. Viimeinen autokunta saapui alueelle yöllä klo 01:16, joten iloisen jälleennäkemisen ja varustevälppäyksen jälkeen silmät menivät kiinni kello kolmen aikoihin. Ja lähes heti edellisen jälkeen kuudelta olikin jo aika herätä ja valmistautua metsään lähtöön.

Säätiedotukset olivat luvanneet pikkupakkasta -10°C, mutta lämpötilan vaihteluväli seuraavan vuorokauden aikana oli -7°C ja -27°C välillä. Onneksi joukkueet olivat varautuneet hieman kireämpään keliin, joten pikku pakkanen ei haitannut. Päivä oli kirkas ja aurinkoinen, mitä parhain ulkoilusää. Talvinen luonto esiintyi parhaimmillaan sitä ihailemaan saapuneille.

Umpihankihiihdon lähtö tapahtui kisakeskuksena toimivan Syötekeskuksen vierestä, josta reitti kulki tehtävärastien ja lisärastien kautta yöpymisrastille sivuten Iso-Syötteen kansallispuistoa, joka oli huomioitu oivallisesti myös tehtävärasteilla. Lumikenkäilijät kuljetettiin bussilla kansallispuiston nurkalle, josta matka alkoi. Lauantain aikana ohjelmassa oli siirtymistä ja tehtävien ratkomista talvisessa luonnossa. Päivä oli haasteellinen muttei kuitenkaan liian rankka.

Iltanuotiolla Kerkesix-laavut tarjosivat suojaa niitä tarvitseville. Tulilla oman viehättävyytensä toimintaan antoi myös paikalle pörräämään jäänyt savu, joka kirvelsi silmiä. Kuuluu asiaan.Yöunet kilpailun aikana olivat vähintään tuplasti pidemmät kuin kilpailua edeltävänä yönä…

Toisen ja samalla viimeisen kilpailupäivän ohjelmaan kuului 9 kilometrin pikapyrähdys. Hiihtäen tai lumikengillä, kilpailusta riippuen. Reitti oli käytännössä yksi pitkä suo, joka kuljettiin päästä päähän. Jälleen maisemat olivat upeita ja aina silloin tällöin vaihdettiin kuulumisia muiden joukkueiden kanssa. Koko ajan oli tiedossa, ettei suo ja pikataival lopu koskaan…

Umpihankihiihdon puolella joukkue Kerkesix saavutti sijoituksen 20. Lumikenkävaelluksessa Kerkesix Karibut taistelivat pikataipaleella hopeasijalle ja Kerkesix Blue Tits tuli maaliin neljäntenä.