Melonta Espoonjoella 18.4.2010

Pahimmat jäät olivat sulaneet pois, joten oli aika korkata melontakausi. Laiskoina veijareina kohteeksi valittiin virtaava joki, niin ei tarvinnut tehdä juuri mitään, antaa virran viedä ja nauttia maisemista. Ainoana haasteena matkalla oli, ei niinkään veden korkeus, vaan siltojen liian matala tila… Tämän tosiseikan johdosta myös retken aloituspaikaksi valikoitui Keski-Espoon uimahallin alaparkkipaikka. moottoritien ali kun ei oikein voinut meloa naama pinnalla ja kajakkien kantaminen moottoritien yli ei saanut kannatusta osallistujien keskuudessa.

Reissu itsessään sujui mallikkaan leppoisasti auringon paistaessa ja tuulenvireen hyväillessä kasvoja. Kauklahden kohdalla joen virtaamakin kasvoi hieman uoman pakottaessa veden rajatulle alueelle. Lasitehtaan luona koskella virtaus oli jo ihan kelvollinen ja teletapit huusivat: ”Uudestaan!” Kerta riitti meille kuitenkin ja etenimme kohti merta.

Espoonlahdella tuuli oli voimakas ja aallot olivat sen mukaisia. Muutaman kerran pääsi oikein mukavaan surffiinkin. Reissu päättyi melonnan osalta Kallvikin uimarannalle, jossa ei aurinkoisesta säästä huolimatta ollut ketään makoilemassa.