Merimelonta 12.8.2007

Koko viikko hellettä ja aurinkoa, parasta mahdollista melontasäätä. Ja saman viikon sunnuntaina (jolloin oli sovittu melontaa) satoi ja ukosti. Tässä kohtaa pelkona oli, että jo toisen kerran kuukauden sisällä Kerkesix merimelonta joudutaan peruuttamaan sään takia. Viimeiset tunnit ennen sovittua aloitusaikaa (12.00) vierähtivät tukevasti internetin ihmemaassa tutkien ilmatieteen laitoksen tutkakuvia Suomen, pohjoismaiden ja Helsingin ilman tilasta. Sadetutkakuvien perusteella oli odotettavissa, että keli selkiintyisi Espoon edustalla. Kello 11.30 sovittiin että siirrytään melontakeskuksen maastoon ja tarkkaillaan tilannetta hetken aikaa. Ja mikäli ukkonen ei lakkaa, suoritetaan juoksulenkki.

Hieman ennen kello kahtatoista aurinko kuitenkin näyttäytyi ja päätös merelle lähtemisestä tehtiin. Pikaisesti käytiin vuokraamassa puuttuva kalusto ja polkaistiin osasto liikkeelle melontakeskuksen rannasta. Samaan aikaan sade alkoi taas hivellä melojia ja ukkonen päätti rykäistä pari sulosointua jossakin lähimaastossa. Tässä vaiheessa päätettiin käydä katsastamassa tilannetta ja siirryttiin Haukilahden sataman alueelle tarkkailemaan säätä. Päätettiin odotella hetki ja tarkastaa mihin suuntaan sää muuttuu.

Puolen tunnin odotus ja sataman lähistöllä lilluminen palkittiin ja sää selkeni ratkaisevasti. Nyt päästiin kunnolla melomaan. Aurinkokin hyökkäsi pilvien takaa ja alkoi suorittaa mielipuuhaansa siihen malliin, että melojat siirsivät silmiensä eteen varsin ketterin toimenpitein riittävä määrä tummennettua pleksiä estämään auringon haitallisten UV-säteiden pääsy verkkokalvolle. Aurinkorasvaa ei kuitenkaan alueella nähty.

Kajakit kuljetettiin Vasikkasaaren ja Miessaaren ympäri, jonka jälkeen oli hyvä palata takaisin melontakeskukselle. Reissun saldo oli kokemusta melonnasta, bongattu haikaroita, merimetsoja ja lokki-veijareita.