Merimelonta Suvisaaristossa 28.-29.5.2005

Aurinkoa ja tuulta

Lauantai käynnistyi aurinkoisena, lämpimänä ja kesäisen miellyttävänä. Uskomattomien yhteensattumien sumana oli kahdeksan merimelonnasta kiinnostunutta henkilöä saapunut samaan aikaan Kerkesix Melontakeskuksen porttien taakse. Ja kun vielä keskuksen isäntä oli tuona aurinkoisena, lämpimänä ja kesäisen miellyttävänä lauantaiaamuna kävelyllä Kerkesix Melontakeskuksen maastossa, avautui noille kahdeksalle merimelonnasta kiinnostuneelle henkilölle mahdollisuus lähteä harrastamaan sitä ainoaa asiaa, joka heillä tuona aurinkoisena, lämpimänä ja kesäisen miellyttävänä lauantaiaamuna oli mielessään.

Kerkesix ry:n viikonloppumelontaan oli siis saatu kasaan oivallinen orkesteri. Reissu itsessään suuntautui kohti Espoon Suvisaaristoa. Reititys sisälsi muutaman jo perinteeksi muodostuneen osion, esimerkkinä muonatäydennyksen hankkiminen Handelshuset Sjöbergs Ab:sta.

Aurinkoa riitti ja kreemit levitettiin iholle suojaksi. Silti päivän aikana oli havaittavissa kevyttä punotusta sankarimelojien pinnoissa. Koko lauantain aurinko jaksoikin grillata viattomia melanheiluttajia kultaisella lämmöllään, aiheuttaen samalla kohtuullista vetoa vedenpinnassa. Tuuli oli paikoin erittäin navakka. Osin tuuli vaikeutti melontaa, mutta parhaillaan metrin korkuiset mainingit antoivat sopivaa lisäpotkua etenemiseen ja kajakeilla päästiin ajoittain oivallisiin surffeihin.

Saaren suojaan

Majoittuminen tapahtui ulkoilukäyttöön varatulla Knapperskärillä, jonka etelän puoleiset kalliot olivat mäntyjen suojaamia ja tyyni ilma yhdistettynä pilvettömään taivaaseen muodosti mahdollisuuden nauttia aurinkoisesta, lämpimästä ja kesäisen miellyttävästä lauantaista. Nuotiopaikan vieressä oli muutamia kivenmurikoita jotka tietysti piti saada nuotion viereen penkeiksi. Oivallista poikamaista kisailua!

Saaren ympäristössä havaittiin useita merilintuja ja yksi haahkaveijari oli heittänyt henkensäkin Knapperskärin julmille rantaniityille. Haahkan jalkaan oli kiinnitetty rengas, jonka Kerkesix ry ylpeänä palautti Luonnontieteelliselle keskusmuseolle.

Illanvieton yksi kohokohta oli luonnollisesti ruokailu. Monenlaiset makkarat, fileet, kyljykset paistuivat ja pelurit olivat tuoneet mukanansa keskivertokonditorian valikoimallisen leivonnaisia jälkkäriksi. Toisaalta, kun KSX liikkuu, niin ruokaa on yleensä riittävästi ja ennen kaikkea mukana oli lihapiirakoita ja Play Maitokaakaojuomaa. Tällä kertaa muodossa Play With With. Arvattiin... Muita ilta-aktiviteetteja oli kuolemattomien Tuntemattoman Sotilaan repliikkien osaamismittelö, haahkan renkaan irrotus ja kiehistenvuolukilpailu.

Hälytys!

Ensimmäiset huomiot heräävästä aamusta kantautuivat korviimme neljän jälkeen, kun rannikkotykistö muisti aloittaa harjoituksensa. Kumea jyly aiheutti hetkellisen heräämisen, muttei kuitenkaan keskeyttänyt varsinaisesti yöunia. Sen sijaan todellisen hälytyksen aiheutti aamuinen sade. 07.06 ensimmäiset pisarat putosivat makuupussien päälle ja 07.07 kaikki kajakkiensa viereen majoittuneet melojat olivat ulkona makuupusseista sopivaksi katsomaansa sadeasuun pukeutuneena. Tasokasta toimintaa.

Aamu käynnistettiin suunnitelmien mukaan ja liikkeelle lähdettiin ennen yhdeksää. Tuuli oli huomattavasti lauantaita hennompi eikä aurinkokaan grillannut samalla tavalla kuin mitä edellisen päivän kokemukset olisivat voineet antaa olettaa. Kotimatkan aikana tuulikin alkoi voimistua, muttei kuitenkaan saavuttanut lauantain mittoja.

Paluu Kerkesix Melontakeskukseen sujui ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Nautinnollisesti meloen ja hetkestä nauttien.