MTB-Lohja 24h 2007

Lauantaina 7 rohkeaa urhoa (PeteL, Jappe, Apo, Arto, Toni, PeteS ja Iltsu) + Emmi kokoontuivat Lohjan hyväntekeväisyysajoihin. Pikaisen välppäyksen jälkeen saatiin leiri pystyyn ja uusi lippu salkoon. Oli siinä naapureilla ihmettelemistä.

Ajot pyöräytettiin käytiin koko joukkueen voimin muutamalla kunniakierroksella Lohjan urheilukentän ympäri. Mukana oli myös 70 muuta joukkuetta nauttimassa aurinkoisesta kevätsäästä. Hienojen sanojen jälkeen ajot saatiin liikkeelle ja pyöräilijät kirmasivat metsään. Homma toimi niin, että 1 tai useampi joukkueen jäsen oli ajamassa lenkkiä ja jos väsymys alkoi painaa niin unitaukojakin sai pitää. Kerkesix urhot jakoivat kuitenkin voimansa oikein, joten ajoaikaa kertyi 24 tuntia ja ajomatkaa 54 kierrosta eli 420,2 kilometriä.
Vaikka kalustoa huollettiin ja säädettiin lähes koko kisan ajan niin välinerikoilta ei säästytty. Kovaonninen Ilpo joutui juoksuttamaan ajokkinsa reitin puolesta välistä leiriin, kun rajussa ryskäämisessä pääsi kumi puhkeamaan.

Aurinko ja kuukaan ei hemmotellut kisaväkeä koko aikaa, koska iltanuotiolta raportoitiin, että vettä oli satanut 10 pisaraa. Tätä ei tosin huomattu Kerke-leirissä, koska pihavalot ja Tonin lamppu luultavasti höyrystivät pisarat.
Ajojen päätöksessä keräännyttiin taas porukassa palkitsemaan onnistuneita suorituksia. Jaossa olisi ollut mm. "Parhaimmat pannut", "Tapahtuma poliisi", "Paras ajokki" ja "Paras joukkue". Joukkueemme ei tällä kerralla päässyt palkinnoille, joten ensi vuodeksi jää vähän parannettavaa.

Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että tapahtuma oli erinomainen paketti.

  • Reitti oli hyvä kokemattomalle kuskille, mutta sopi hyvin myös kokeneelle kun lisäsi vähän vauhtia tai ajettiin pimeässä.
  • Palvelut pelasivat hyvin. Ruokaa, kylpyläpalveluja ja varaosia sai ostella tapahtuma-alueelta lähes koko tapahtuman ajan.
  • Oheistoimintaa oli riittävästi. Lohjanjärven ympäriajo, pyörien punnitus, maastolenkkiin tutustuminen paikallisenoppaan avustuksella, Enduro esittelyä ja pyöräpooloa.
  • Henki oli hyvä järjestäjien ja osallistujien toimesta.
  • Säät suosivat.
  • Rahaa hyväntekeväisyyteen on kerätty tällä tapahtumalla yli 100 000 euroa kahdeksan vuoden aikana!!