MTB-koulu Nummelassa

Nummelan Kesport järjesti yhteistyössä MTB-Lohjan kanssa maastopyöräajokoulun neljänä tiistaina toukokuussa. Tuokiot sisälsivät mielenkiintoista ajoa Nummelan maastossa niin harjualueella kuin muuallakin.

"Oppitunnit" alkoivat kokoontumisella Kesportin lastauslaiturille, jossa käytiin lyhyesti läpi teoriaosio. Aiheina teoriaosissa oli mm. pyörän säätö ja oikea ajoasento. Lyhyiden puheiden jälkeen matka alkoi nousulla harjulle ja sieltä päivän reittiä pitkin kohti uusia maastopyöräkokemuksia. Reitit kulkivat eritasoisia polku-uria pitkin. Välillä alla oli hyvin hoidettu ulkoilureitti, kun joskus alustana taas oli pehmeää hiekkaa, juurakoita, kivikkoa. Ja myös tarvittaessa kaikki nämä elementit myös sateen jäljiltä liukkaina.

Varusteet aiheuttivat Kerkesixläisille ongelmia. Ensimmäisenä päivänä kaikki sujui (ilmeisesti) ilman ongelmia, mutta jo toisella kerralla Emmin keulasta katosi ilmat. Kolmannella kerralla Maken klossi ei halunnut irrota polkimesta, vaikeuttaen ajamista ja viimeisenä kertana Japen satula räjähti irti kesken ajon. Vaikka massa on voimaa ja ylipaino ylivoimaa, niin ilmeisesti rajansa kaikella...

Kouluttajamme Hanna, Jukka, Mika ja Simo antoivat kannustavaa opetusta ja ryhmästä huolehdittiin todella mallikkaasti. Tästä iso kiitos järjestäjille!