Panna Cotta ja mansikka-vadelmamelba

Vuosijuhlassa 24.11.2007

Panna Cotta

  • 500 ml Creme Fraiche
  • 100 ml maito
  • 100 g sokeri
  • 10 g liivate
  • Vaniljatanko

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Tämän jälkeen halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Laita samaan kattilaan myös Creme Fraiche ja sokeri. Laita toiseen kattilaan maito, ja lämmitä kummatkin seokset kiehumispisteeseen.

Purista liivatteenlehdistä ylimääräiset nesteet pois ja sekoita ne maidon sekaan. Kun liivatteet ovat sulaneet, ota toisesta kattilasta vaniljatanko pois, ja yhdistä seokset.

Viruta pitkänomainen, metallinen vuoka (leipävuoka) kylmässä vedessä, ja ravista ylimääräiset vedet pois. Kaada seos vuokaan ja laita jäähtymään vähintään 6 tunniksi. Tämän jälkiruoan voi tehdä myös päivä - kaksi ennen tarjoamista. Kun Panna Cotta on jäähtynyt ja jähmettynyt, kippaa se ylösalaisin tarjoiluastialle. Panna Cotta voidaan tehdä ja jähmettää myös suoraan annoskulhoihin.

Mansikka-vadelmamelba

  • 300g mansikka
  • 100 g vadelma
  • 100-200g hillosokeri (osa voi olla hyytelösokeria)

Kiehauta marjat ja soseuta ne. Lisää maun mukaan sokeri ja jäähdytä. Kaada joko tarjoiluastialla olevan Panna Cotan päälle viiruiksi, tai annoskulhoihin kerrokseksi Panna Cotan päälle.