Pyöräilyä Turun maastossa

Lauantai

Lauantaiksi Pihvi oli kutsunut Kerke-veijareita polkemaan Turkuun ja Turun ympäristöön. Tarkemmin sanottuna Impivaara-Runosmäki-Kuninkoja-Haunisten allas-Mahittula-Hitimäki-Kullaanvuori ja paluumatkalla Myllyn-kauppakeskuksen jälkeen Vetikko-Kuninkoja-Runosmäki-Impivaara. Kuljimme siis Turun, Raision ja Ruskon alueilla. Näin se meni.

Maasto oli vaihtelevan vaativaa. Osittain kovinkin kivikkoista ja juurakkoista reittiä, osittain ajo oli huomattavasti nopeampaa. Nousuja ja laskuja oli runsaasti ja maisemat olivat komeita. Sää oli aurinkoinen ja kuuma. Oivallista.

Lauantain matka taisi olla noin 35 km ajoaika 2 tuntia 40 minuuttia ja kokonaisaika 4 tuntia.

Sunnuntai

Sunnuntaiksi vaihdettiin hieman kokoonpanoa ja pyöräreitti lähti suoraan Kuuriston toimintakeskukselta, joten moottorimarssia ei tarvinnut suorittaa alkajaisiksi. Ilmatila oli hieman viileämpi kuin edellisenä päiväna, mutta kaikin puolin kirkas sää helli polkijoita.

Reititys kulki seuraavasti. Kuusisto-Kaarina- Ala-Lemu - Vaarniemen näkötorni-Rauvola-Katariina-Harittu-Koivula-Huhkola-Lauste-Laukkavuori-Pääskyvuoren linkkitorni-Varissuo-Littoistenjärvi-Vyyryläisenmäki-Kaarina-Kuusisto. Reitti kulki Kaarinan-Turun ja Liedon alueella.

Sunnuntaina tuntui ettei kalusto ollut ollenkaan yhtä kovassa iskussa kuin edellisenä päivänä. Kaiken näköisiä pikkuvikoja ilmaantui joko itsestään tai sitten pienen kaatumisen avittamana. Toki pitää muistaa että rikkoutunut varuste on automaattisesti hankintamääräys uudelle vermeelle, vaikka eihän kamahomo oikeasti mitään syytä tarvitse hankintoja varten

Sunnuntain ajoaika oli 2 tuntia 30 minuuttia ja kokonaisaika 3 tuntia 30 minuuttia. Matka oli 36.7 km.