Ratsastus 17.10.2004

Kerkesix ratsastuspäivä järjestettiin syksyisenä sunnuntai-iltapäivänä Hevoslaakson Tallilla Perttulan kylässä Nurmijärvellä. Paikalle oli saapunut kahdeksan kohtaamista hevosen kanssa odottavaa Kerke-ihmistä... Paikan päällikkö Raija opasti apulaisensa Saaran kanssa ratsastusta. Ratsastuksen mahdollistivat Lotta, Doris, Mortti ja Siru.

Tilaisuus alkoi karvan harjauksella ja kavioiden puhdistuksella. Etenkin Mortti oli viettänyt aikaa mudassa piehtaroiden, joten hevosten karva puhdistettiin hyvin. Itse ratsastus aloitettiin kentällä, jossa käytiin läpi perustoiminta hevosen selässä. Hepat ratsastajineen kiersivät kenttää. Käynnistä siirryttiin raviin, ja ravin jälkeen oli mahdollisuus kokeilla laukkaa.

Ratsastus sujui yleisesti ottaen varsin mallikkaasti. Työkoneiden arvonnassa Jappe oli saanut Siron, joka oli varsin temperamenttinen suomenhevosruuna. Meno näyti olevan välillä hyvinkin kontrolloitua, mutta ratsastajan ja hevosen välinen yhteistyö lopahti Japen siirtyessä melko jyrkässä kaaressa kylki edellä kenttään. Matematiikan lukijat tietänevät termin "tangentin suuntaan". Otto von Bismarck on sanonut ettei kannata oppia omista virheistään vaan mieluummin muiden tekemistä. Tätä soveltaen Jappe jätti omista virheistä oppimisenkin väliin ja siirtyi uudestaan Siron selkään. Tällä kertaa yhteistyö oli ohi vieläkin nopeammin, vaikkakin maahantulo oli huomattavasti mallikkaampi eikä suorituksesta tarvinnut jakaa punnerruksia... Tämän jälkeen Dale otti Siron käsittelyynsä ja homma oli huomattavasti tukevammalla pohjalla. Myös Flash onnistui vauhdikkaasta alusta huolimatta toimimaan Siron kanssa.

Kun perusteet oli ymmärretty, osasto siirtyi maastoon. Ratsastukseen soveltuva reitti kiemurteli läheisessä metsässä. Opittiin nousemaan ja laskeutumaan mäkiä hevosen selässä, ravaamaan maastossa ja laukkaamaan mäkiä ylös. Metsäosuudella hepat päättivät käyttää aikaansa myös ruokailuun, mikä tarkoitti että silloin tällöin matka pysähtyi ja turpa kävi maassa nousten pian uudestaan tuoreen heinätupon kanssa.

Pieni tihkusade ei haitannut toimintaa ja paluu talleille sujui rauhallisesti. Ruokaa hevosille ja rentoutumaan teen ja täytekakun kanssa.