Spring Adventure 2010

Spring Adventure 2010

KSX edustusta nähtiin Lohjan maisemissa kevään ensimmäisessä multisport cupin skabassa, kun Pete ja Jukkis osallistuivat kuntosarjaan. Kisailijoita oli tähän vuoden ensimmäiseen kilpailuun kerääntynytkin melkoisesti ja laji on selkeästi nostanut suosiotaan. Kuntosarjaan starttasi kaiken kaikkiaan 21 joukkuetta eikä reitillä tarvinnut tällä kertaa olla todellakaan yksin.

Kisa alkoi juoksulla ja lyhyehkön pyrähdyksen jälkeen odottikin jo ensimmäinen Quest-tehtävä. 10 x 10 muotoiselle aluelle oli levitetty 100 puupalikkaa, joiden pohjasta piti lukea kirjainkoodit oikeassa järjestyksessä. Toinen oli kallion päällä ”kartan” lukijana ja ohjeisti siirtymisissä. Toinen liikkui hiekkakentällä ja kirjasi koodit. Kummankin KSX taistelijan yllätykseksi tehtävästä selviydyttiin kertaheitolla ja matkaa päästiin jatkamaan kärkijoukoissa.

Suunnistusosuus pyörille oli helpohko ja pyöräilykenkien vaihtamisen jälkeen lähdettiinkin jo tykittämään hiekkateitä kohti seuraavia rasteja. Pyöräily sujui vahvasti ja pysyimme helposti kärjen tuntumassa. Rastit kerättiin yleensä pienen mäen tai kukkulan päältä ja seikkailuhenkisesti kerran myös pienehkön kiipeämisen jälkeen. Pyöräilyosuuden lopuksi höntyilimme hieman ja kolmen kärki sai noin 10 minuutin etumatkan.

Seuraavana oli vuorossa melonta, joka ei sekään sujunut ilman puuhastelun tuomia lisälenkkejä. Haimme myös tällä osuudella vähintäänkin yhden ylimääräisen rastin ja kärki kasvatti etumatkaansa hieman.

Onneksi seikkailukilpailu osaa aina yllättää. Tällä kertaa viimeisen suunnistusosuuden kartta oli peilikuvakopio ja näytti jo alussa hieman kummalliselta. Ensimmäinen rasti löytyi helposti, mutta toinen tuotti ja hieman tuskaa. Pete hoksasi kuitenkin pikaisesti, että idässä oleva rasti onkin lännessä jne. Tässä ohitimme pyöräilyosuudelta asti kilpailua johtaneen joukkueen ja olimme maalissa kolmantena.

Maalissa Emit oli kuitenkin eri mieltä eikä suostunut enää toimimaan. Näinpä vuoden ensimmäisessä kilpailussa KSX sedät hylättiin ja saimme tulokseksi vain DNQ. Hauskaa kuitenkin oli jälleen kerran ja tiimimme toimi loistavasti!