Sysimusta Satku III - 5.11.2004

Yskä lähtee yskimällä ja Sysimusta Satku loppuu kävelemällä. Kenkää toisen eteen laittaessa on aina yhden askeleen lähempänä maalia. Kerkesix ry järjesti jo kolmannen kerran matkan fyysisen ja psyykkisen kyvyn rajoille.

Tapahtuma alkoi perjantain 5.11 kokoontumisella Kauniaisten uimahallilla, josta siirryttiin Satkun aloituspaikalle Räyskälän lentokentän maastoon. Itse aloituksen oli arvioitu tapahtuvan kello 19.00 ja 20.00 välillä. Aikataulu piti ja liikkeelle lähdettiin klo 19.53.

Sää oli Satkulle suosiollinen. Lämpötila pysytteli lähes koko ajan lämpimän puolella ja sateetkaan eivät olleet muutamia kuuroja suurempia. Se miten oli järjestetty sateiden ajoittuminen juuri huoltotauoille on edelleenkin kävelijöille arvoitus, mutta hyvin siinä oli onnistuttu. Myös osittainen pilviverhon repeily paljasti upean tähtitaivaan ja alkuillasta kuukin piti huolen ettei valaistusolosuhteiltaan tilaisuus ollut täysin sysimusta.

Mutta siitähän tässä ei olekaan kysymys... Yli 100 000 askeleen aikana sysimusta pimeys ehtii työntyä jokaisen mieleen ja kysymykseen: "miksi, oi miksi" on entistä vaikeampaa löytää yhtään kelvollista vastausta.

Sysimusta Satku on reipashenkinen kävelymaaottelu omaa pahaa mieltä vastaan, jossa on itsensä voittaminen on tärkein tavoite ja suurin mahdollisuus. Tärkeää ei ole kävellä 100 kilometriä vaan tärkeää on olla tyytyväinen omaan suoritukseensa ja siihen että on ollut mahdollisuus harrastaa jälleen kerran jotain mielenkiintoista. Se, että saa oman kroppansa kuljettamaan itseään eteenpäin on etuoikeus, josta pitää nauttia!

Reitti oli aiemmin Satkulle osallistuneille je ennestään tuttu ja uudet innokkaat kävelijät saivat mahdollisuuden ihailla eteläsuomalaista maalaismaisemaa autenttisessa yövalaistuksessa. Kokemus oli varmasti kaikille mieleenpainuva. Erään osallistujan kommentteja voi käydä lukemassa täältä.

Liikkeelle lähteneistä 20:stä puolet eli 10 käveli Kauniaisiin, aikaisempien Satkujen valossa odotettavissa oleva, mutta silti positiivisesti yllättänyt tulos! Aikaa kulkijoilla matkan taittamiseen meni noin 20 tuntia (+ - ½ tuntia).

Tapahtuman huoltoon osallistui yhteensä 7 henkilöä, jotka mahdollistivat tehokkaat tauot kävelijöille. Tapahtuman onnistumiseen huollon tehokkuudella ja huollon jakamalla herkullisella Play maitokaakaojuomalla oli merkittävä osuus.

Kaikille huoltoon osallistuneille suuri kiitos tapahtuman mahdollistamisesta ja kaikille kävelijöille suuri onnittelu itsensä voittamisesta!