Sysimusta Satku VI - 27.10.2007

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna ei nukuttu tänäkään vuonna. Tammelan ja Espoon väliset tienpinnat kuluivat hieman epätasaisesti mutta varmasti, kun Sysimustaa Satkua käveltiin kuudetta kertaa. Satku on muotoutunut "aivan itsensä näköiseksi" ja kuvio olikin kovin selkeä. Kokoontuminen - moottorimarssi - kävely - kotiin.

Muuttuvia tekijöitä ovat sää ja kävelijät. Kävelijöitä kaatoi vielä lähtöviivoiltakin agressiivisena jylläävä flunssapöpö. Tästä huolimatta liikenteeseen lähti 44 terveytensä säilyttänyttä. Sää oli kävelyä varten lähes optimaalinen: yölläkin lämpötila pysyi plussan puolella ja sade tuli pelkästään tihkuna. Tosin se tihkusade alkoi lauantaiaamuna ja jatkui sunnuntaille saakka...

Kävellessä maisemat vaihtuivat tasaisesti ja keltavihreänä loistava etenkin alkuvaiheessa kiiltomatoa muistuttava joukkio herätti huomiota reitin varrella. Tänä vuonna ei kukaan ainakaan raportoinut laskeneensa kaikkia reitin varrella näkyviä linkkimastoja. Sadan kilometrin reitille niitä riittää muutama...

Huolto pystyi toimimaan riittävien resurssien ansiosta hyvin. Huoltajia ja autoja oli runsaasti, jotta huoltomateriaali saatiin kuljetettua ja Pirttimäkeen kelkottavat kävelijät eivät joutuneet odottelemaan liian pitkiä aikoja. Väsymystä vastaan oli kävelijöille ja huollolle tarjolla Red Devil-juomaa.

Reissu oli perinteinen myös haastavuutensa suhteen. Matkaan lähti 44 kävelijää ja 12 (27 %) saapui jalkapatikalla Pirttimäkeen. Kaksi kolmasosaa keskeytyksistä tapahtui 60-70 kilometrin kohdalla.