TalviTuskaSikaTriatlon IV - 10.1.2009

Tammikuinen lauantai aamu kauniissa Turussa, meren ääressä. Kirkas taivas, pikku pakkanen! Voisiko olla asiat paremmin…KYLLÄ! Virkistävän 2 kilometrin aamu-uinnin jälkeen 60km pyöräilyä ja 15km juoksua edellä mainitussa kelissä.

10.1.2009 järjesti ykköstien länsipäässä vaikuttava Tuskaretket mallikkaasti triathlonista vahvasti vaikutteita saaneen leikkimielisen aktin, kuten itse tapahtumaa kuvaavat. Nimestä poiketen lauantai ei ollut pelkkää tuskaa vaan osallistujien keskuudessa oli havaittavissa tunnetilojen koko laaja skaala. Joulunajan pitkät pyhät ja yltiöpäinen mässäily oli tehnyt tehtävänsä ja moni osallistujista haki tapahtumasta selvästi virikettä alkavan vuoden liikunta innostuksen herättämiseen. Kilpailukeskuksena toimi Uittamon uimahalli jossa suoritettiin Uinti ja vaihto pyöräilystä juoksuun.

Tapahtumassa oli eri pituisia reittivaihtoehtoja:

  • Pica-sarja:  1 kilometri uintia, 24 kilometriä pyöräilyä ja 6,5 kilometriä juoksua
  • Corone-sarja: 1,5 kilometriä uintia, 45 kilometriä pyöräilyä ja 10,5 kilometriä juoksua
  • Corax-sarjan: 2 kilometriä uintia, 60 km pyöräilyä ja 15 km juoksua
  • Passer: kahluu, pullonpyöritys ja litta (ennakkoon keskeyttäneille ja rivistä livenneille)
  • Huolto: kaikkea mahdollista kilpailuun suoraan tai välillisesti liittyvää toimintaa

Kerkesixiä aktissa edusti Jappe ja Emmi huollossa, Jukkis Corone sarjassa sekä Flash & Pihvi Coraxissa. Joukkue ei ollut koolla pilattu vaan laadulla ladattu! Jukkis vei voiton ylivoimaisesti Corone sarjassa ja Flash sekä Pihvi ottivat kaksoisvoiton Corax sarjassa.

Aktin jälkeen tarjolla oli vimosen päälle ruoat ja juomaa uimahallin takkahuoneessa, jossa myös jokainen osallistuja sai kertoa kisa tunnelmista. Muistoksi osallistujat saivat melkoisen komiat varislinnun kuvat! Kiitokset erinomaisen tapahtuman järjestämisestä Tuskaretkille!

Allekirjoittanut (Flash) sai ainakin pienen kipinän lajiin ja suosittelee vastaavan liikunnan harjoittamista kaikelle Kerke-kansalle.