Erä-SM Kiilopään Kierros 2-5.9.2004

Kolme Kerkesix ry:n partiota lähti Saariselälle kisailemaan erävaelluksen suomenmestaruudesta. Avoimessa sarjassa partiot numero 112 Kerkesix Hylkeet ja 117 Kerkesix Rengaslento sekä Naisten sarjassa 401 Team Marmot.

Kilpailu kesti 3 vuorokautta ja matkan teko vaativassa maastossa ei ollut aina helpointa elämää, toisaalta helppoa ei oltu täältä tultu hakemaankaan. Nimensä mukaisesti tapahtuma kiersi Kiilopään kun reitti kulki jokilaaksojen, soiden ja rakan peittämien tunturien yli. Helppoa ei ollut myöskään kulkijoiden jaloilla, sillä kolme vuorokautta märissä kengissä ei välttämättä lisää kulkemisen mukavuutta. Toisaalta kylmät kylvyt puroissa viilensivät jalkoja, mikä osaltaan vähensi kävelyn aiheuttamien vammojen syntyä ja pahenemista.

Kisatoimintaa varten teetetyt Kerkesix laavut toimivat erinomaisesti majoitteena. Vaikka kilpailussa ei tarvinnut kokeilla etukäteen paljon harjoiteltua vesistön ylitystä rinkkalautalla, ei laavun toimivuutta tähänkään tarkoitukseen tarvinnut epäillä.

Kokonaisuudessa kilpailu oli rankka mutta antoisa tapahtuma, joka jalkojen parantumisen jälkeen muistuu mieleen jälleen yhtenä mukavaan kokemuksena. Ensivuoden kilpailu järjestetään ilmoituksen mukaan Lahden ja Hämeenlinnan maastossa, joten Evon alue voisi olla hyväkin veikkaus...

Kerkesix Hylkeet sijoittui sarjassaan 43:ksi ja Rengaslento 23:ksi ja Team Marmot oli naisten sarjan 7:s.