Lumikenkävaelluksen SM 12.-13.2.2005

Kerkesix ry lähetti joukkueen vuoden 2005 Lumikenkävaelluksen SM-kisoihin Pudasjärvelle. Tällä kertaa ensisijaisena tavoitteena oli läpäistä kilpailu ilman keskeyttämistä. Seuraava tavoite oli mitalisija. Joukkue lähtikin nöyränä, mutta henkisesti voimakkaana kohti lumisia Syötteen maisemia.

Ensimmäisen päivän lähtöjärjestys oli arvottu ja joukkue Kerkesix lähti liikkeelle neljäntenä. Kyseinen lähtö oli näytetty samana iltana Yle Tv2:n uutisissa klo 18.00, joten Kerkesix sai ansaitsemaansa valtakunnallista näkyvyyttä.

Kulkeminen maastossa sujui leppoisasti, osan matkasta etenemiseen käytettiin muiden partioiden tekemiä uria ja osan matkasta neitseellinen umpihanki sai tehdä tilaa, kun Pudasjärven poikapändi eteni esteistä välittämättä (joukkue sisälsi omasta mielestään kaikki tarvittavat neljä elementtiä: laulutaitoisen jäsenen, nätin pojan, lihaskimpun sekä katu-uskottavan rikolliselta näyttävän jäsenen). Eteneminen oli varsin leppoista, sillä keli oli edellisestä vuodesta poiketen kelluva ja lämmin. Kengät eivät uponneet kuin parikymmentä senttiä lumeen suurimman osan matkasta ja pakkanenkin taisi olla noin 25 astetta edellisvuotta lämpimämpi. Toisaalta myöskään aurinkoa ei näkynyt ja maisemista puuttui juuri se auringon kultaus, jota viime vuonna pystyi ihailla.

Varustepuoli oli mietitty tarkkaan ja kyseinen osio toimikin hyvin. Majoitteena käytettiin hyväksi havaittua Kerkesix-laavua, joka toimi talviolosuhteissa optimaalisesti neljän hengen yöpymisvälineenä. Keittimen sijasta joukkueella oli mukana kaksi pakkia, jolla voitiin sulattaa tarvittava vesi ja valmistaa ruokaa. Myös muu varustus oli optimoitu siten, ettei reppujen paino noussut liian suureksi. Myös se, että koko joukkueella oli yhtenäinen lumikenkäkalusto helpotti etenemistä.

Rastitehtävät sujuivat odotetusti kun joukkue sai 10 sakkominuuttia, joita sitten paikattiin hakemalla täydet 20 minuuttia hyvitystä lisärasteista. Ensimmäisen päivän jäljiltä Kerkesix-joukkueen onnistui hankkia lähtöpaikka seuraavalle päivälle toisena yhdessä Suluk X-Teamin kanssa, neljä minuuttia Tornion partiolaisten lähdön jälkeen.

Toisen päivän pikamatka umpihangessa oli hauska ja suunnistuksellisesti haastava. Joukkueiden piti kulkea ensiksi kolme kilometriä tiheää metsää pitkin tarkistuspisteelle, jonka jälkeen oli vielä noin kaksi kilometriä matkaa maaliin. Lumikenkäilijöiden X-Team siirtyi pikamatkan Kerkesix-joukkuetta nopeammin kuitenkaan saavuttamatta torniolaisten etumatkaa. Tästä tulikin lopullinen järjestys ennen seuraavaksi lähteneitä joukkueita.

  1. Tornion partiolaiset 1.00,00
  2. Suluk X-Team 1.03,37
  3. Kerkesix 1.13,33

Joukkueen sisäinen saumaton yhteistyö oli yksi syy kokonaisuudessaan onnistuneeseen reissuun. Asetetut tavoitteet saavutettiin läpäistyllä mitalisuorituksella. Ja vielä jäi onneksi jotain parannettavaa seuraaviin kertoihin.